Producten

Ridley


In 1990 werd het bedrijf Race Productions NV opgericht, dat zich voornamelijk specialiseerde in het maken van frames voor lokale winkelmerken. In 1997 is Ridley ontstaan als merknaam. Aanvankelijk werd Ridley voornamelijk lokaal verdeeld en op enkele jaren tijd werd Ridley marktleider van racefietsen in de Belgische markt. In 2001 zijn ze begonnen met hun eigen merk van componenten 4ZA (‘forza’ uitgesproken).
In 2002 werd gestart met de reorganisatie van de ondernemingsstructuur om Ridley op de internationale markt te kunnen lanceren, waarbij ook het hoofdkwartier van 2.500m² naar 5000m² werd uitgebreid. 2004 was het jaar van de effectieve Internationale lancering met aanvankelijk een focus op bepaalde strategische Europese posities (fietslanden). Voor het Europese vasteland werd gekozen voor een rechtstreekse belevering van de dealers, terwijl ze voor intercontinentale markten werken met distributiepartners met een gelijkaardige filosofie. In 2008 hebben ze een extra productie opgestart in Moldavië. 2010 wordt getekend als het jaar van de verhuis naar hun nieuw hoofdkwartier van 12.000m².


Norta

Al 3 generaties lang zit de passie voor fietsen verweven in onze producten
Het Norta Succesverhaal
Al 3 generaties lang zit de passie voor fietsen verweven in de Norta-producten. Op onze website ziet u meteen wat we bedoelen.
De combinatie van meer dan 90 jaar ervaring, vakmanschap en traditie met de meest vooruitstrevende technologie, leidt naar perfectie. Zo beschikt Norta over een moderne, flexibele lakstraat en de laatste snufjes op gebied van wielenbouw. De grootste troef van Norta is echter de eigen knowhow op gebied van framebouw.
“De combinatie van 90 jaar ervaring, vakmanschap en traditie met de meest vooruitstrevende technologie, leidt naar perfectie.” Veel fietsfabrikanten beloven kwaliteit, maar dikwijls blijft het bij loze woorden. Kwaliteit kan je meten aan de hand van opgelegde kwaliteits- en veiligheidsnormen. Door constante innovatie en een doorgedreven investeringspolitiek was NORTA altijd al ver vooruit op de wetgeving inzake kwaliteit en productaansprakelijkheid. Niet alleen is er de interne kwaliteitscontrole, Norta werkt sinds jaren ook samen met een Duits labo, waar zowel de frames en voorvorken als alle andere onderdelen getest worden volgens de nieuwe Europese normen.


Sparta


Thompson

WIE IS THOMPSON ?

Sinds de oprichting in 1921 is Thompson als familiebedrijf onder leiding van 3 generaties De Smet uitgegroeid tot één van de belangrijkste fiets-fabrikanten van Belgie.Onder supervisie van zaakvoerder De Smet Luc heeft Thompson de laatste jaren een explosieve groei gekend en dit zowel op gebied van verkoop van mountainbikes, stadsfietsen alsook sportieve hybriden.


Giant


Beone


Felt


Bike fun en kinderfietsen


Astriabikes